Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Alexander Dvorkin: ΤΟ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ




Alexander Dvorkin:
ΤΟ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ
ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 
  Οι διάφορες νεοπαγανιστικές ομάδες που πρόσφατα εντείνουν τις προσπάθειές τους στη Ρωσία, που χρηματοδοτούνται από τη Δύση, θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ρωσικού Συνδέσμου Κέντρων Μελέτης Θρησκειών και σεκτών (RATSIRS), Ορθόδοξος θεολόγος και κοινωνικός ακτιβιστής Αλέξανδρος Dworkin.
«Τονίζουν την παράδοση, τον πατριωτισμό και την «παλιά πίστη» στους προγόνους τους, λέγοντας ότι η παραδοσιακή θρησκεία του ρωσικού λαού είναι ο παγανισμός ... Αναπαράγουν το μύθο του βίαιου βαπτίσματος των Ρώσων, η οποία χρονολογείται από το σοβιετικά βιβλία ιστορίας…».
 ο καθηγητής Αλέξανδρος Ντβόρκιν πρόεδρος του αντιαιρετικού κέντρου «ΑΓΙΟΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ» της Μόσχας
 «Το υποστηριζόμενο από το εξωτερικό νεοπαγανιστικό έργο, αποτελεί έναν πολύ, πολύ σοβαρό κίνδυνο, μια πρόκληση ... - υπάρχει τώρα ένα σημείο σύγκρισης - οι Ουκρανοί Νεοπαγανιστές που εργάστηκαν πολύ ενεργά στο Μαϊντάν.» είπε ο Dworkin.
 Τους φόβους του Αλέξανδρου Ντβόρκιν συμμερίζεται και ο επικεφαλής της Συνοδικής Επιτροπής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τους Κοζάκους, Μητροπολίτης Κύριλλος Σταυρουπόλεως και Nevinnomyssk, ο οποίος σημείωσε ότι οι δραστηριότητες αυτές έχουν τις «ρίζες της χρηματοδότησής τους στη Δύση, είναι έργο των Υπηρεσιών Πληροφοριών, είναι ίδια με τη δημιουργία των ΜΚΟ, που προετοίμασαν το Μαϊντάν και που προετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο στην Ρωσία».


Περισσότερα για τους ρωσομαθείς εδώ
 
Μετάφραση:
Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον www.egolpion.com


Read more: http://www.egolpion.com/dvorkin_neopagans.el.aspx#ixzz3Kebjkhex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου