Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΤΑ 133 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ* Μέρος Α΄ Του «Ανώνυμου» Ουράνιε Πατέρα Χαίρε Ουράνιε1 και Αόρατε Πατέρα,2 Μοναδικέ Εσύ και Αληθινέ μου Φίλε,3 Πατέρα

 

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (ΠΟΙΗΤΗΣ), ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΤΑ 133 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ* Μέρος Α΄











ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΤΑ 133 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ*

Μέρος Α΄



Του «Ανώνυμου»



Ουράνιε Πατέρα


Χαίρε Ουράνιε1 και Αόρατε Πατέρα,2 Μοναδικέ Εσύ και Αληθινέ μου Φίλε,3 Πατέρα όλων4 και ποιητή της Οικουμένης.5 Χαίρε Θεέ μου Πολυέλεε6 και αγάλλου Πατέρα Εσύ Πολυεύσπλαχνε, 7 γιατί και αν ακόμη μοναχά ευλογημένο το όνομα Σου φαντάζει στη γη, αιώνια λατρευτό και ατέλειωτα δοξασμένο, είναι στους ουρανούς.

Ας γεννηθεί το θέλημα Σου το ζωντανό, Παντοκράτορα Θεέ μου,8 πάντοτε και παντού, έναντι του θελήματος ζωντανών νεκρών, για να δοξαστείς από έθνη και λαούς εις τους αιώνας των αιώνων.

Ευλογημένη η ημέρα Θεέ Γιαβχέχ9 και Βασιλιά μου,10 που θα αξιώσεις τα παιδιά Σου να παραδοθούν εξ ολοκλήρου σε Σένα, για να έρθει η βασιλεία Σου και να βιώσουν έτσι τα παιδιά Σου τη δόξα, αλλά και το μεγαλείο της δημιουργίας Σου. Να αφεθούν όλοι περήφανα κι εμπιστευτικά, σε Σένα και στο θέλημα Σου Μεγάλε,11 Ανεκτίμητε12 και Άφταστε Θεέ,13 για τη βασιλεία Σου να λάμψει και για τα παιδιά σου να υπάρξουν πάντοτε κοντά στο φως, με Αλήθεια, Αγάπη, ευτυχία, ειρήνη και χαρά και με πάσα αγνότητα αισθημάτων. Να υπάρξουν όλοι Μεγαλόχαρε Θεέ, 14 αιώνια και ασταμάτητα, με δύναμη αγνότητας στις σκέψεις, στα λόγια και στις πράξεις, για να τιμηθείς εξάπαντος από όλους Αναμφίλεκτε Πατέρα15 και Ανέκκλητε Θεέ. 16

Μακάρια η μέρα Λαμπρέ Πατέρα17 και Μεγαλόπρεπε Θεέ,18 που θα βοηθήσεις τα παιδιά Σου, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους αρκετά και να πιστέψουν σε Σένα αληθινά, με απόλυτη εμπιστοσύνη. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, για τυφλή υπακοή και υπηρεσία Άναρχε19 και Ατέλειωτε Θεέ,20 για να αναμορφώσουν έτσι το αρχαίο κάλλος και να υπάρξουν όμοιοι Σου.

Να πιστέψουν αρκετά σε Σένα, Άγιε Πατέρα21 κι Απίστευτε Θεέ,22 για να τα νικήσουν όλα μέσα στη δημιουργία Σου, με γνήσια, άνευ όρων και αθώα, αληθινή, ανιδιοτελή, ανόθευτη και ατέρμονη Αγάπη.

Να πιστέψουν αναμφίβολα σε Σένα Παντοδύναμε Θεέ,23 για να συγχωρέσουν αλλά και να συγχωρεθούν από όλα και όλους.


(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

*Συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε μέσω του «φέιζμπουκ» στην διαδικτυακή κοινότητα των φίλων αναγνωστών/τριών μας την ενδιαφέρουσα θεολογικο-ποιητικήν συγγραφήν του «Ανώνυμου» προσωπικού μας φίλου, μέσα στο γενικό συγγραφικό πλαίσιο της «ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ», τα οποία μερικά αποσπάσματα και ποιήματα έχουν ήδη για πρώτη φορά αναρτηθεί απο το Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» στην ετικέτα «ΑΝΩΝΥΜΟΥ». Η οποία ποιητική και συγγραφική συλλογή του περιλαμβάνεται σχεδόν απο εικοσιπέντε σελίδες.

Εξ ανάγκης θα συνεχίσω να ανεβάζω ενδιαφέροντα μέρη και τινά γοητευτικά αποσπάσματα. Οι αριθμοί που παρεμβάλουν ανάμεσα στα γράμματα είναι παραπομπές. Ευχαριστώ τον «Ανώνυμο» φίλο μου για την εμπιστοσύνη. (π.ν.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου