Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΤΑ 133 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΜΕΡΟΣ Γ΄)





ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΤΑ 133 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ*

Μέρος Γ΄

Του «Ανώνυμου»

Μία ψυχή αλλά οικουμενική, Πάνσοφε* Πατέρα42 κι Αγαθοεργέ* Θεέ,43 που να υπάρχει πάντοτε μόνο με πίστη, φως, Αγάπη, Αλήθεια, Λόγο, νηστεία και προσευχή. Εκεί όπου, όλοι ενωμένοι Ακατανόητε* Φίλε44 και Ακατάληπτε* Πατέρα,45 αλλά Έμπιστε* Θεέ46 κι απαρτίζοντας μία ψυχή, θα συνεργαστούν αρμονικά με όλες τις υπάρξεις Αμόλυντε* Πατέρα,47 θα βιώσουν όλα τα επίπεδα συνείδησης Παγκαλόμορφε* Θεέ48 και θα επικοινωνήσουν σεβάσμια με όλα τα ίδια, για να τιμήσουν τη Μητέρα Φύση Απερινόητε* Πατέρα,49 να απολαύσουν την ασταμάτητη τελειότητα Αμέθεκτε* Θεέ*50 και να χαρούν το μεγαλείο της ενωτικής συνείδησης της Δημιουργίας σου, Αληθινέ Πατέρα51 κι Αυτεξούσιε* Θεέ.52

Μία ψυχή αλλά αδιαίρετη, Ανεξίκακε* Πατέρα53 και Πάναγνε* Θεέ,54 που να λειτουργεί αιώνια μόνο μέσα από το θέλημα Σου, για να αγγελθείς τιμητικά Πανίσχυρε* Πατέρα55 κι Αμερόληπτε* Θεέ,56 προτού αυτοαποκαλυφθείς μέσα στο μεγαλείο της Δημιουργίας Σου σαν θύελλα Αγάπης κι αφού δοξάσεις Φρουρέ Πατέρα57 και Φύλακα Θεέ,58 να δοξαστείς θριαμβευτικά από όλους σαν ο ένας και μοναδικός φίλος,59 Κύριος60 κι αληθινά τέλειος Θεός.61 Εκεί όπου, σαν δοξάσεις Άσπιλε* Θεέ μου,62 τα κορμιά θα μαρτυρούν την ύπαρξη σου, το μυαλό δε θα μπορεί πλέον να αρνηθεί το αδιαμφισβήτητο γεγονός της οικουμενικής πραγματικότητας της ύπαρξης Σου, οι ψυχές θα χαίρονται και θα αγάλλονται Φιλάνθρωπε Εσύ63 κι Ελεήμονα* Θεέ,64 αλλά το εγώ θα απορρίπτει όσα ακούει, θα αρνείται όσα βλέπει, θα αντιπαλεύει, πολεμά και ανθίσταται, στην ωραιότητα της Αγάπης, μέσα από τη λαίλαπα της αυτοαμφισβήτησης κι αυταπάρνησης, Απρόσωπε* Πατέρα65 κι Απειρώνυμε* Θεέ.66

Να φανερωθείς ω ατέλειωτε Εσύ ωκεανέ της Αγάπης,67 για να τιμηθείς λατρευτικά σαν Αντάξιος Στοργικού Πατέρα68 και να δικαιωθείς πανηγυρικά από όλους Θεέ μου Λατρευτέ,69 σαν ο Ασύλληπτος* Δημιουργός.70

Άγια η ημέρα, Αξιέπαινε Πατέρα71 και Πανάγαθε* Θεέ,72 που θα φωτίσεις τα παιδιά Σου να τα αγαπήσουν όλα μέσα στη δημιουργία Σου, με τη φλόγα της ψυχής που λέγεται Αγάπη.

Να αγαπήσουν τους πάντες και τα πάντα, Δάσκαλε και Κύριε μου,73 έτσι απλά κι αθώα, χωρίς λόγο και προσπάθεια, σκέψη, όρια κι ανάγκη.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

*Σχόλιον δικό μας: Συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε εξ αρχής μέσω του «φέιζμπουκ» στην διαδικτυακή κοινότητα των φίλων αναγνωστών/τριών μας την ενδιαφέρουσα θεολογικο-ποιητικήν συγγραφήν του «Ανώνυμου» προσωπικού μας φίλου, μέσα στο γενικό συγγραφικό πλαίσιο της «ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ», τα οποία μερικά αποσπάσματα και ποιήματά του έχουν ήδη, για πρώτη φορά αναρτηθεί απο το Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», στην ετικέτα «ΑΝΩΝΥΜΟΥ». Προσεχώς θα αναρτηθούν και αυτά που μόλις διαβάζετε.
Η οποία ποιητική και συγγραφική συλλογή του περιλαμβάνεται σχεδόν απο εικοσιπέντε σελίδες. Εξ ανάγκης μάλλον φαίνεται ότι θα συνεχίσω να ανεβάζω εξ αρχής μέσω του «φέιζμπουκ» τα ενδιαφέροντα μέρη και τινά γοητευτικά αποσπάσματα. Έπειτα θα αναρτώνται και εις το Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ». Οι αριθμοί που παρεμβάλουν ανάμεσα στα γράμματα και τις λέξεις είναι παραπομπές του συγγραφέως. Ευχαριστώ θερμά τον «Ανώνυμο» φίλο μου για την εμπιστοσύνη ώστε να πρωτοδημοσιεύσω αποκλειστικά τις δημιουργίες του μέσα απ΄ τις φτωχές σελίδες μου.

Για συνεργασίες, κριτική και μελέτη προσωπικών σας κειμένων μη διστάσετε να μας αποστείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο panagiotisnounis@gmail.com


ΑΝΩΝΥΜΟΥ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΤΑ 133 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΜΕΡΟΣ Β΄)



ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΤΑ 133 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ*
Μέρος Β΄
Του «Ανώνυμου»

Να πιστέψουν ακλόνητα σε Σένα Ανυπέρβλητε Πατέρα24 και Πανάμωμε Θεέ,25 για να κάνουν τη σκέψη τους διαμαντένια ασπίδα και το λόγο τους πύρινη ρομφαία φωτός, για να κάψουν με τη φλόγα της Αλήθειας, να λάμψουν με τη φλόγα της Αγάπης και να φωτιστούν αλλά και να φωτίσουν με τη δύναμη του λόγου Σου, που ν’ ακουστεί διάπλατα και ως τα πέρατα της γης.

Εκεί όπου σαν εκφράσουν την Αλήθεια Σου Απρόσμενε Πατέρα26 και Απρόβλεπτε Θεέ,27 θα νιώσουν νικητές, σαν βιώσουν την Αγάπη Σου Αμίαντε Πατέρα28 και Άψογε Θεέ,29 θα νιώσουν θριαμβευτές και σαν μιλήσουν το λόγο σου Αναλλοίωτε Πατέρα30 και Πανδαμάτορα Θεέ,31 θα νιώσουν κατακτητές.

Να πιστέψουν αδιαμφισβήτητα σε Σένα Παναγιότατε Πατέρα32 και Άπειρε Θεέ,33 για να γίνει το θέλημα σου ο ναός των ονείρων τους, η επιθυμία Σου ο διαμαντένια πολύφωτος ουρανός των ονείρων της καρδίας τους κι Εσύ Πολύκροτε Θεέ μου,34 η άσβεστη φλόγα του ναού τους και το υπέρλαμπρο αλλά και μαγικό αστέρι τ’ ουρανού τους.

Να πιστέψουν αδιάσειστα σε Σένα Κραταιέ* Πατέρα και Θεέ, 35 για να σπάσουν τα δεσμά του χωροχρόνου, να καταργήσουν τα σύνορα και τα όρια αυτού, ούτως ώστε να γνωρίζουν τα πριν και τα μετά και να μαθαίνουν τα μέσα και τα έξω για όλα και για όλους.

Να πιστέψουν αληθινά σε Σένα Δίκαιε Θεέ,36 Πατέρα37 και Δημιουργέ,38 κι ερχόμενοι κατ’ εντολή Σου, αλλά με φλεγόμενα χέρια από την πύρινη φωτιά της Αγάπης σου, να τους υπηρετήσουν όλους σαν βοηθοί δούλου, βοηθοί σκλάβου, βοηθοί υπηρέτη και ταπεινοί σου αγγελιοφόροι με χέρια που να λυγίζουν ότι αγγίζουν και αν είναι σίδερα, να θεραπεύουν και αν είναι ασθενείς και να γιατρεύουν και ν’ αναστήνουν και αν είναι ψυχές, για να Σε αγγείλουν τιμητικά, να Σε φανερώσουν και να Σε δοξάσουν θριαμβευτικά, σαν τον Ένα και Μοναδικό Φίλο, Κύριο κι Αληθινά Τέλειο Θεό.

Να Σε τιμήσουν λατρευτικά σαν Αντάξιο Στοργικού Πατέρα39 και να Σε δικαιώσουν πανηγυρικά σαν Ασύλληπτο Δημιουργό, για να σε δοξάσουν έτσι στους αιώνας των αιώνων, μέσα από τη δόξα του μεγαλείου της Δημιουργίας σου.

Να πιστέψουν τυφλά σε Σένα, Καλοκάγαθε* Πατέρα40 και Θεέ,41 για να ενωθούν με όλους αδελφικά, συναποτελούντες την οικουμενική αδελφότητα, που να υπάρχει και να λειτουργεί μέσα από μία ψυχή.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

*Σχόλιον του Παν. Ν.: Συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε εξ αρχής μέσω του «φέιζμπουκ» στην διαδικτυακή κοινότητα των φίλων αναγνωστών/τριών μας την ενδιαφέρουσα θεολογικο-ποιητικήν συγγραφήν του «Ανώνυμου» προσωπικού μας φίλου, μέσα στο γενικό συγγραφικό πλαίσιο της «ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ», τα οποία μερικά αποσπάσματα και ποιήματά του έχουν ήδη, για πρώτη φορά αναρτηθεί απο το Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», στην ετικέτα «ΑΝΩΝΥΜΟΥ». Προσεχώς θα αναρτηθούν και αυτά που μόλις διαβάζετε.

Η οποία ποιητική και συγγραφική συλλογή του περιλαμβάνεται σχεδόν απο εικοσιπέντε σελίδες. Εξ ανάγκης φαίνεται θα συνεχίσω να ανεβάζω εξ αρχής μέσω «φέιζμπουκ» τα ενδιαφέροντα μέρη και τινά γοητευτικά αποσπάσματα. Έπειτα θα αναρτώνται εις το Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ». Οι αριθμοί που παρεμβάλουν ανάμεσα στα γράμματα και τις λέξεις είναι παραπομπές του συγγραφέως. Ευχαριστώ θερμά τον «Ανώνυμο» φίλο μου για την εμπιστοσύνη ώστε να πρωτοδημοσιεύσω τις δημιουργίες του μέσα απ΄ τις φτωχές σελίδες μου.

Για συνεργασίες και μελέτη προσωπικών κειμένων σας μη διστάσετε να μας αποστείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο 

panagiotisnounis@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου